За всички пътувания до Италия, Франция, Испания, Германия и Румъния, може да се иска възстановяване на

...
За всички пътувания до Италия, Франция, Испания, Германия и Румъния, може да се иска възстановяване на
Коментари Харесай

Обсъждат се законодателни мерки за компенсиране за туристически бранш

За всички пътувания до Италия, Франция, Испания, Германия и Румъния, може да се желае възобновяване на платените суми, разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова.

" С туроператорите говорихме, с самолетните компании, те самите афишират на уеб страниците си и ни осведомиха и нас, че до 48 часа от датата на почивката всеки може да възвърне на 100 % сумата, която е платил. Така, че дружно с сектора търсим тези уравновесени решения и общи, които касаят, както потребителите, по този начин и самите тях като стопански оператори ", сподели тя.

Туристическият отрасъл желае отстъпки

Туристическият отрасъл през днешния ден изиска специфични отстъпки от страната, с цел да се оправи с проблемите в бранша подбудени от обстановката с разпространяването на ковид. Големите туристически сдружения в страната регистрират 75 % спад на продажбите на туристически услуги. С този мотив упорстват за данъчни и обществени облекчения.

Туристическите организации са внесли апел към държавното управление българската страна да поеме разноските за обществени осигуровки по изплащаните трудови хонорари за период от 12 месеца, считано от 1 април. Безлихвено отсрочено заплащане на Данък добавена стойност и на локален налог и такса боклук за 12 месеца от 1 април.

Осигуряване на целеви финансов запас не по-малък от 200 милиона лв. от Българската банка за развиване за рефинансиране на заеми на туристическия бранш към комерсиалните банки. Мораториум по влизане в действие на Наредба Н 18 за една година от 1 август.

Инициирана от българското държавно управление на финансов инструмент за подкрепяне на туристическия отрасъл в България посредством потребление на европейски средства.

Туристическият отрасъл упорства за незабавни ограничения за понижаване на отрицателните последици от обстановката с ковид за запазване на работни места и попречване на банкрути на компаниите в бранша. Туристическите организации упорстват още за основаване на народен стопански щаб към Министерски съвет за разработване на работещ стопански проект за идващите 12 месеца за туристическия и транспортния бранш, както и специфичен работен формат на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР